SAXOFOON F.A.Q.

Stuur me een email met je vragen en ik zal ze hier behandelen! Ook voor wie geen les heeft van mij.


BIO:

Ik studeerde al enige jaren geschiedenis in Leiden toen ik, op mijn 23e, besloot saxofonist te worden. Mijn ‘opleiding’ begon eind jaren ’80 in workshops van Herman de Wit en het leerorkest van Paul van Kemenade. Het echte (klassieke) saxofoonspelen leerde ik door de privé-lessen van Adri van Velzen (lid van het Nederlands Saxofoon Kwartet). Via de conservatoria van Rotterdam en Maastricht heb ik -in 1994- mijn diploma behaald.


Ik heb een uitgebreide ervaring als leraar: groepslessen van 6-8 beginnende saxofonisten, workshops, privé-onderricht - "I've seen it all".  Ook heb ik een aantal jaren muziekles gegeven op middelbare scholen. Tegenwoordig geef ik les op een aantal muziekscholen en op de Haagse Hoge School.

 

Tegenwoordig treed ik veel op onder de naam CAPTAIN KURT of CAPTAIN KURTS ENTERPRISE waarmee ik een aantal projecten van deze site (o.a. Zoo Funky) in iets gewijzigde samenstelling voortzet. Ook heb ik AHUM, mijn Charles Mingus project, weer uit de kast gehaald: 8 mei 2008 zullen een aantal arrangementen van mijn hand door een groot orkest ten worden uitgevoerd in Galerie Kralingen in Rotterdam.


CONTACT:

ohyeahproducties@gmail.com

captainkurt.hyves.net

myspace.com/captainkurtsenterprise

musisite